完勝日誌
內至外之潤

情侶之要事❤️❤️❤️想關係更長久就要識呢3點!

情侶之要事❤️❤️❤️想關係更長久就要識呢3點!

情侶之要事 想關係更長久要識呢3點!


拍拖生活,唔係去睇戲就係食飯架喇,久而久之,兩個人好似無晒情趣咁,關係就此冷淡下來,特別係已經進入同居階段嘅情侶,每天生活:返工、放工、食飯、瞓覺…,由一對熱戀情侶變到如「flatmate」般關係平平無其,無晒共同話題!其實情侶間嘅情趣係要發掘嘅,不如試下以下呢幾招,話唔定可以重燃雙方感情,仲可以齊齊變靚啲呀!


Photo source:Pinterest

 
1. 雙方要有私人時間

就算幾親密,都要有自己私人時間同空間,每星期找兩、三天約會自己嘅閨蜜朋友,男友又可以同fd去睇波飲吓酒,大家都不用困在狹小的圈子,也可以將朋友間嘅鎖事當作雙方的新話題,增加生活趣味性。要記住,小別勝新婚,一個數天的閨密遊,回來後或許會令佢對你大為掛心呀!



 
2. 要keep fit自己畀對方驚喜

有好多人以為自己已有「家室」,就疏於打扮,所謂「女為悅己者容」,扮靚唔係話要去「搵男仔」,而係要保持「競爭力」,咁至可以mark實個男朋友!最簡單方法就係邊係屋企做運動邊敷mask,既可扮靚又能keep fit,雙贏!



女友必敷:性價比高肌美精皇牌超滲透3D 面膜


想時刻keep住個靚樣,就梗係時每星期敷兩次mask,一次過補充水分、養分,皮膚咁至夠彈滑!想時時敷又唔想太貴,就要識得揀有「實力」面膜,就好似肌美精超滲透3D面膜系列,係日本好多雜誌都封佢為「A級」mask!



每片Mask都有高滲透配方及促進滲透成分CHD,敷15分鐘就可以將30ml高保濕濃郁果凍精華液快速帶到肌膚底層,入面仲有檸檬精華可以軟化角質,保濕成分要滲入角質層真係話咁易。最好就星期日敷「美白保濕」,返工就更醒神;返咗兩日工皮膚毛孔激到大晒,就梗係要喺星期二敷個「保濕緊緻」;到星期四就即刻補個「高效補水」Mask,就有更水潤狀態去同男友Happy Friday喇!


3. 投入對方興趣

就算幾咁愛對方,始終是兩個不同個體,興趣當然會有所不同。如果男友鍾意打機、睇波,你可以試試每星期找一天主動提出陪伴,佢玩樂時你就係隔離陪佢敷mask,或者幫埋佢敷,實行一次過滿足兩個人願望,只要肯利前一小步,相處自然融洽一大步呀!



記住幫男友敷個肌美精皇牌超滲透3D 面膜,佢有專利「3D立體」縫合剪裁,可完全貼服於肌膚表面,唔單止可以鎖住滲透成分,立體設計仲Fit晒所有面形,下巴、鼻翼位都「零死角」照顧到,咁男友打機時就唔會怕跌落嚟阻住喇!