完勝日誌
內至外之潤

創意 VS 立體 ❤️❤️識敷面膜梗係揀貼面好用!

創意 VS 立體 ❤️❤️識敷面膜梗係揀貼面好用!

作為一個面膜控,去到邊敷到邊,去到邊買到邊!無論係去日本、韓國,定台灣、泰國,總次有美妝店就有面膜控,美白、保濕、深層清潔、抗皺…總之乜都買一餐,當然唔少得最hit嘅「公仔面膜」喇,但計小編話,幾過癮幾靚都假,最緊要係夠貼面、夠好用,咁先至「性價比高」!邊隻最好?即刻大公開!

 

創意面膜真好用?

去日本一定要行藥妝店,掃面膜真是例行工事,閨蜜A就最愛卡通面膜,過癮好玩又得意,不過小編就曾試過,係好funny,但貼面度就真係一般喇,面膜size唔夠大之餘,鼻翼、下巴位置都唔夠貼,滋潤度就不夠全面了。



 

識揀要揀3D面膜!

身為面膜控,試勻咁多面膜,都係對貼面度高嘅面膜情有獨鍾,首選就係肌美精超滲透3D面膜,佢嘅專利「3D立體」縫合剪裁,可完美貼服喺肌膚上,髮邊、鼻翼、下巴都照顧得到,絕對做到「零死角」修護,佢嘅立體設計更可以Fit晒所有面形,男男女女、大面細面都無問題!咁貼面就可以鎖緊成分,將30ml高保濕濃郁果凍精華液快速帶到肌膚底層,做到全方位保濕。

肌美精超滲透3D面膜入面仲有高滲透配方,與促進滲透成分CHD,加上蘊含檸檬精華,可軟化角質,又有助保濕成分滲透入角質層,保濕力即UP!



肌美精超滲透3D面膜仲有3款不同功效畀你揀,隔住敷就可以「全面」靚喇!

 



藍色嘅超滲透3D美白立體面膜,入面有高純度維他命 C,可以抑制黑色素形成,檸檬精華更可柔軟肌膚,對抗暗啞。

 



紅色嘅3D超滲透抗皺保濕立體面膜,可以補水之餘,內含嘅天然成分檸檬酸仲可以預防皺紋,重現彈力。

 



橙色嘅超滲透3D水潤嫩滑立體面膜,含有高濃度透明質酸配方,可以零死角滲透至肌底深層補水兼鎖水,效果超水潤!

 







用家都大讚,真係好貼面呀!

 



只有小編讚唔夠公信力,就連日本權威美容雜誌《LDK》都一樣勁讚,仲比「A」佢,事關佢係保濕度、成分、使用感都得到「4粒星」,好少有呀!